FİAT EGEA CROSS LİMİTED TEST SÜRÜŞÜ

FİAT EGEA CROSS LİMİTED TEST SÜRÜŞÜ
30.06.2024
A+
A-

Fiat Egea, piyasaya sunulduğu ilk andan itibaren kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördü. Tasarım, konfor, sürüş deneyimi ve bağlantı teknolojileriyle öne çıkan bu araç, dayanıklılığıyla da beklentileri karşılamaya devam ediyor. Şimdi ise Egea’nın Cross gövde tipinde sunulan “Limited” özel serisi dikkat çekiyor.

 

İç Tasarım

 

Egea Cross Limited’in iç mekânı, zarif detaylarıyla dikkat çekiyor. Kahverengi “eko-deri” koltuklar ve uyumlu kapı panelleri, iç mekânda sofistike bir hava yaratıyor. Koltuklarda ısıtma ve elektrikli bel desteği standart olarak sunulmuş. Aracın iç tasarımında fark edilen bir diğer ayrıntı, kahverengi ön konsol çıtasının torpidoya kadar uzanarak koltuklarla estetik bir uyum oluşturması. Bu tasarım detayları, Egea Limited serisinin şık stilini tamamlıyor.

Performans FIAT Egea Cross Limited, 130 beygir gücündeki 1.6 litrelik Euro 6D uyumlu Multijet dizel motorla donatılmış. Bu motor, 6 ileri DCT tam otomatik şanzımanla bir araya gelerek yüksek performans sunuyor. 1598 cc’lik 4 silindirli turbo dizel motor, 3750 devirde 130 hp güç ve 1500 devirde 320 Nm tork üretiyor. Araç, 0’dan 100 km/s hıza 10.2 saniyede ulaşıyor ve maksimum 200 km/s hıza çıkabiliyor. Euro6D normlarına uygun bu motor, güçlü performansının yanı sıra, ekonomik yakıt tüketimi ile de öne çıkıyor. Ayrıca, 6 ileri otomatik şanzıman ve sessiz çalışma özelliği de sürüş konforunu artırıyor.

Dış Tasarım

Egea Cross Limited’in dış tasarımında ilk bakışta göze çarpan detaylardan biri, yeniden tasarlanan dağ figürlü ön ızgara. Bu özel seriye özgü ince ayrıntılar, ön ızgarada ve yan ayna kapaklarında kendini gösteriyor. Ayrıca Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak tasarlanan logo, aracın yanlarında yer alan çıtalarda kendine yer bulmuş. 17 inç alaşım jantlar, siyah kaplamalı kapı kolları ve tavan rayları ise aracın sportif görünümünü tamamlıyor. Bu seriye özel yeni renk “Orman Yeşili” de dikkat çeken bir diğer özellik. Bu özel seriyi en yakın Fiat bayisinde yakından incelemek ve test sürüşü yapmak iyi bir fikir olabilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.