2023 lojistik trendinde dijitalleşme ön plana çıkıyor

2023 lojistik trendinde dijitalleşme ön plana çıkıyor
08.08.2023
A+
A-

Küresel ticaretin en önemli destekleyicilerinden biri olan lojistik sektörü, pandemi ile birlikte kökten bir değişim yaşadı. Sürücüsüz araçlar, akıllı filolar, giyilebilir teknolojideki gelişmeler ve insansız depolama araçları başta olmak üzere sektör, birçok teknolojik gelişmeye şahit oldu. Özellikle dijitalleşmeyi ve sürdürülebilirliği odağına alan lojistik sektörünün 2023 trendlerinde de; otomasyon, yapay zeka ve bulut tabanlı operasyon gibi teknolojik gelişmeler bulunuyor.

Son yıllarda dünya ekonomisinde yaşanan değişimler ve uluslararası ticaretteki gelişmeler, lojistik sektörüne de yansıyor. Otomasyon, yapay zeka, veri analitiği, sürdürülebilirlik ve nesnelerin internetinin ön plana çıktığı 2023 lojistik trendleri, sektördeki firmaların tedarik zinciri yönetimi, teknolojik yenilikler ve dijital dönüşüm gibi konularda stratejilerini güncellemesini zorunlu kılıyor.  Dijital lojistik platformu Kamion, lojistik sektörünün geleceğini şekillendiren teknolojiye dayalı çözümler sunarak sektöre öncülük ediyor ve önemli kolaylıklar sunuyor.

”Kuvvetli teknoloji kasımızı orta ve uzun vadede rekabet avantajı elde etmek için kullanacağız”

Taşımacılıkta dijital dönüşümün ve yapay zekanın benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Kamion Kurucusu Berkay Adlım, “Kamion olarak amacımız Yükveren Panelimiz ve Mobil Uygulamamızı kullanarak, yoğun bir şekilde e-posta ve telefon trafiği bulunan bir sektörün altyapısını tamamen dijital ve verimli olan bir platforma taşımak. Bunu yapabilmek için zamanlamanın çok uygun olduğunu düşünüyoruz çünkü bütün hammaddeler elimizde: İşlemci kapasitesi ucuz, akıllı telefon kullanım oranları ve internet penetrasyonu çok yüksek. İlk aşamada, bu hammaddelerin üzerine bir yazılım katmanı oluşturarak başlıyoruz. Sonrasında bu katmanı kullanarak geleneksel olarak paydaşlarımızın geleneksel iş yapış biçimlerinden toplayamadığı faydalı verileri dijital platformumuz yardımıyla toplamalarını sağlıyoruz. Üçüncü aşamada ise amacımız, makine öğrenmesinin de yardımıyla sahip olduğumuz veriyi kuvvetli bir içgörüye dönüştürmek ve bu içgörülerle platformumuzdaki bütün paydaşlarımıza fayda sağlamak. Özetle, kuvvetli teknoloji kasımızı orta vadede rekabet avantajı yaratmak için kullanacağız diyebiliriz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.