Nissan X-Trail e-4ORCE Sürüş İzlenimi

Nissan X-Trail e-4ORCE Sürüş İzlenimi
06.07.2023
A+
A-

Yedi koltuklu elektrikli çift motorlu e-4ORCE (dört tekerlekten çekiş sistemi) tamamen yenilenen Nissan X-Trail’i bu günlerde deneyimleme imkanım oldu.

Nissan X-Trail “e-POWER” teknolojisi

Nissan X-Trail’in e-POWER sistemi; yüksek çıkışlı bir batarya, jeneratör ünitesi, invertör ve 150 kW ön elektrik motoru ile entegre güç aktarma sisteminden oluşuyor. Tekerleklere giden gücün yalnızca elektrik motorundan gelen güç aktarma sistemi, gaz pedalının anında ve basıldığı oranda tepki vermesini sağlıyor. e-POWER, benzinli motorun yalnızca elektrik üretmek için kullanılması ve tekerleklerin tamamen elektrik motoru tarafından çalıştırılması gibi özelliklere sahip. Bu teknoloji, motorun her zaman optimum aralıkta çalışmasını ve kentsel ortamlarda üstün yakıt verimliliği sağlıyor.

%100 elektrikli motor tahriki sayesinde, içten yanmalı motorlarda veya geleneksel hibritlerde olduğu gibi gecikme olmuyor. Anında tepki verdiği, yüksek tork değerleriyle çevik bir şekilde hızlanmayı sağladığı için sollama esnasında veya otoyolda giderken araba kullanmayı daha kolay ve daha güvenli hale getiriyor. Nissan’ın en gelişmiş dört çeker teknolojisi e-4ORCE, her koşulda güvenli çekiş ve hızlanma sunuyor.

e-4ORCE’daki “e”, Nissan’ın %100 elektrikli motor tahrik sistemi anlamına geliyor. “4ORCE”, aracın fiziksel gücünü ve enerjisini ifade ederken, “4” dört tekerlekten çekişi temsil ediyor. İki ayrı elektrik motoru toplamda 157 kW (213 PS) güç üretiyor. Böylece X-Trail 0-100 km/s hızlanmasını 7 saniyede tamamlıyor. Güçlü çift e-motor sisteminin mekanik bir dört çeker sisteme kıyasla arka tork tepkisi 10.000 kat daha hızlı. Buna ek olarak, sabit tork dağılımı ve mükemmele yakın ağırlık dengesi, güvenli yol tutuşuna ve sürüş konforuna katkıda bulunarak güçlü ancak yumuşak bir sürüş deneyimi sağlıyor. Yavaşlarken, rejenerasyon yoluyla enerji geri kazanılıyor ve lityum-iyon pilde depolanıyor. Bu yüklü enerji, daha sonra kırmızı ışıkta bekleme gibi motorun durdurduğu durumlarda aracın sistemlerini çalıştırmak için kullanılıyor. Ayrıca hızlanma sırasında yaklaşık 6 Nm’lik bir tork artışı sağlanıyor. Dışarıdan şarj etmeye gerek kalmadan elektrikli sürüş deneyimi sunan e-POWER teknolojisi Nissan’ın elektrifikasyon yolculuğuna sağlam bir temel oluşturuyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.