Alfa Romeo Tonale Sürüş İzlenimi

Alfa Romeo Tonale Sürüş İzlenimi
12.01.2023
A+
A-

Premium C-SUV segmentinde rekabet gücünü her geçen gün artırmayı hedefleyen Alfa Romeo markasının DNA’sını tüm dünyaya tanıtmak için tasarlanan kompakt sınıftaki oyuncusu Tonale’nin dizel motor donanımlı modelini bu günlerde deneyimledik.

Dış Tasarım
İtalyan ateşi Alfa Romeo Tonale dinamizmini duygulara hitap eden bir tasarım ile birleştiren 4 kapılı büyük SUV kompakt boyutlarıyla dikkat çeken model, 4,53 metre uzunluk, 1,84 m genişlik ve 1,6 m yüksekliğiyle Alfa Romeo’ya özgü, yenilikçi tasarım anlayışını yansıtırken, geçmişle gelecek arasında kusursuz bir uyum sergiliyor. Aracın önünde özgün üçgen ızgara ve merkezi olarak konumlandırılan Alfa Romeo arması bulunuyor. Tam-LED Uyarlanabilir Matrix’li “3+3” farlar, SZ Zagato veya Proteo konsept otomobillerini çağrıştırıyor. Üç modüllü farlar, otomobilin ön kısmında benzersiz bir görünüm oluştururken, gündüz sürüş farları, dinamik sinyaller ve “Karşılama ve Uğurlama” işlevleri ile her zaman en iyi aydınlatma koşullarını sunuyor. Üç modüllü far, hayatı kolaylaştıran ve sürüş güvenliğini destekleyen farklı teknolojileri de bünyesinde barındırıyor. Uyarlanabilir Sürüş Farı kısa farları hıza ve özel sürüş koşullarına göre ayarlıyor, ikinci modül “Parlamayan Uzun Far” işlevi ile diğer araç kullanıcılarının gözünde parlama yapmamak için önde ilerleyen ve/veya karşıdan gelen araçları otomatik olarak algılıyor ve üçüncü modül dönüş yönünü aydınlatarak etkin viraj aydınlatması sunuyor. Bu teknolojiler, geleneksel halojen farlarla kıyaslandığında iki kat ışık yoğunluğu, daha düşük emisyon, daha fazla dayanıklılık ve enerji tasarrufu ile gelişmiş verimlilik seviyesi sunarken daha az göz yorgunluğu ile sürüş konforunu ve sürüş güvenliğini arttırıyor. Otomobilin çekiciliği ve dinamizmi, 8C Competizione tarzında arka cam kadar, “çevirmeli telefon kadranı” tarzındaki jantlar da Alfa Romeo tarzını yansıtıyor.

İç Tasarım
Alfa Romeo Tonale 4 kişi için cömert bir yaşam alanı sunan iç mekanında dokunduğunuz her yer deri kaplı olmasının vermiş olduğu sıcaklığı ve alüminyumun soğukluğu ile mükemmel bir zıtlık yakalanıyor. Tonale, bir yandan sportif sürüş keyfini ön planda tutarken bir yandan da sürücüyü dış dünyaya bağlayan, konforlu ve dinamik bir kullanıcı deneyimi sağlamak için en yüksek teknoloji standartlarıyla tasarlandığının altını çiziyor. Tonale’de gösterge panelinin ortasında yer alan geleneksel “teleskopik” tasarımıyla, otomobilin tüm verilerine ve otonom sürüş teknolojileri ayarlarına erişim sağlayan tamamen dijital 12,3 inç TFT ekran bulunuyor. Ön konsolun ortasına yenilikçi 10,25 inçlik dokunmatik ekran güncel akıllı telefonlarla benzer kullanım arayüz ile kullanım kolaylığı sunuyor. Tonale kullanıcıları Alfa D.N.A., radyo, medya, telefon, uydu navigasyon, klima, bağlantılı hizmetler ve ADAS olmak üzere menülere kolaylıkla ulaşılabiliyor.

Performans
Alfa Romeo Tonale test aracımız dizel otomatik vites kombine edilmiş, Tonale’nin dizel motorlu versiyonu önden çekişli, çift kavramalı, 6 vitesli Alfa Romeo otomatik şanzımanla tamamlanıyor. Bu nedenle 2000 bar’a kadar arttırılmış ray basıncı ve yeni tip enjektörler sayesinde maksimum gücün 130 beygire kadar ulaşmasını sağlıyor. Değişken geometrili turbo ise (VGT), inanılmaz bir esneklik, yakıt tasarrufu ve düşük emisyon sunuyor. Altı ileri Alfa Romeo çift kavramalı şanzıman (TCT), hızlı ve net vites geçişleri ve kesintisiz çekiş aktarımı sağlayıp tüm beklentileri en iyi şekilde karşılıyor. Sonuç olarak hem performans hem de ekonomi vaat eden bu seçenek, Tonale’nin Türkiye pazarındaki en ideal kombinasyonu olarak öne çıkıyor. Alfa Romeo Tonale pratikliği, performansı, yakıt tüketimi ile sizi mutlu edecek bir model. Yolculuğu kolaylaştıran donanımları, konforlu sürüşü, otomatik şanzımanın rahatlığı ile uzun yaz tatilleri için ve ailecek hafta sonları gezmeleriniz için sizleri bekliyor. Yeni bir premium SUV otomobil alacak okuyucularımın listelerine yeni Alfa Romeo Tonale modelini eklemelerini önemle belirtiyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.