Geliştirdiği simülasyon teknolojileri ile farklı sektörlerde ihtiyaç duyulan insan kaynağının yetiştirilebilmesine imkan sunan SANLAB, 16-18 Kasım 2023 tarihlerinde TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Elektrikli Araçlar, Şarj Teknolojileri, Ekipman ve Donanımları Fuarı’na katılacak. Türkiye’de elektrikli araç sektörünün gelişmesi ve sektör paydaşlarının bir araya getirilmesi misyonuyla düzenlenen fuarda SANLAB, Elektrikli Araç Bakım Simülatörü teknolojisini sergileyecek.
Geliştirdiği sanal gerçeklik uygulamaları ile sektöründe öncü birçok firmanın çözüm ortağı olan SANLAB, yüzlerce şirketin en yeni teknolojilerini, ürünlerini ve hizmetlerini bir araya getireceği Go Green Fuarı’nda A56 no’lu standında sektör profesyonelleri ve fuar ziyaretçilerini ağırlayacak. Elektrikli araçlar, şarj donanım ve yazılımı, akıllı ve hızlı şarj çözümleri, pil ve pil teknolojisi yönetim sistemleri, akıllı şebeke çözümleri, sertifikasyon, test ve ölçüm hizmetleri dâhil olmak üzere elektrikli araç sektörüne dair her şeyin yer aldığı fuarda SANLAB, Elektrikli Araç Bakım Simülatörü teknolojisini yurt içi ve yurt dışından çözüm ortaklarıyla buluşturacak.
“Elektrikli Araç Bakım Simülatörü ile daha güvenli bir ortamda eğitim sağlıyoruz”
Fuara katılımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan SANLAB Kurucu Ortağı Salih Kükrek, “Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Elektrikli Araçlar Fuarı’nı, Türkiye’deki elektrikli araç sektörünün geleceği için oldukça önemli bir adım olarak görüyorum. Elektrikli araçlar tüm dünyadaki etkinliğini her geçen gün artırırken, otomotiv satış sonrası servislerinde de büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Geliştirdiğimiz simülatör ile gençleri ve yetişkinleri bu dönüşüme hazırlıyoruz. Dünyada ilk ve tek olarak SANLAB tarafından geliştirilen Elektrikli Araç Bakım Simülatörü, elektrikli araçların bakım ve onarımı alanında istihdam edilecek insan kaynağını yetiştiriyor. Mobilite odaklı sektörlerde aranan yüz binlerce kişiyi geleceğin mesleklerine hazırlıyor. Bu teknoloji ile her seviyeden aday, elektrikli araçların yapısını, bileşenlerini, bakım proseslerini ve İSG prensiplerini kısa sürede öğreniyor. Yüksek gerilimde çalışmanın getirdiği riskleri ortadan kaldırarak, güvenli bir eğitim ortamı sunuyor” diye konuştu.
“En az 100 bin elektrikli araç bakımcısına ihtiyaç var”
Elektrikli araçlar ve ilgili sektörlerde ihtiyaç duyulan yüz binlerce kişiyi geleceğin mesleklerine hazırladıklarını ifade eden SANLAB Kurucu Ortağı Salih Kükrek; “Sadece Türkiye’de en az 100 bin elektrikli araç bakımcısına ihtiyaç olacak. Tüm dünyaya baktığımızda bu ihtiyaç on milyonlarla ifade ediliyor. Biz de SANLAB olarak bu alanda istihdam sorunu yaşanmaması için gerekli adımları atıyoruz. Geliştirdiğimiz Elektrikli Araç Bakım Simülatörü, ihtiyaç duyulan iş gücünün azami 3 ayda yetişmesini sağlıyor. Bugüne kadar ülkemizin 5 farklı noktasına elektrikli araç simülasyon merkezi kurduk. Bunun yanı sıra elektrikli araçlar alanında eğitimler vermeye devam ediyoruz. Birçok kurum/kuruluş ile imzaladığımız iş birliği protokolleri kapsamında,
elektrikli ve hibrit araçlara yönelik eğitimlerde SANLAB’ın teknolojileri kullanılıyor. Aynı zamanda, Kalkınma Ajanslarının Teknik Destek programları kapsamında ülke genelinde eğitimler vermeye devam ediyoruz.” dedi.