Anadolu Sigorta’dan çevre dostu araçlar için “Elektrikli Araç Sigortası”

Anadolu Sigorta’dan çevre dostu araçlar için “Elektrikli Araç Sigortası”
19.08.2022
A+
A-

Anadolu Sigorta’nın sürdürülebilirlik bakış açısı ile hayata geçirdiği “Elektrikli Araç Sigortası”, kasko kapsamına giren tüm risklere karşı teminat sunarak, güvenli bir sürüş deneyimi sağlıyor.

 

Dünyada yükselen sürdürülebilir bakış açısı otomotiv endüstrisinde de kendini belirgin şekilde gösterirken elektrikli ve hibrit otomobillere olan talep her geçen gün artıyor. Dünya genelinde faaliyet gösteren birçok otomobil üreticisi önümüzdeki on yıl içinde içten yanmalı motorlu otomobillerin satışını aşamalı olarak durdurmaya yönelik hedefler belirliyor, elektrikli araçlar daha çok tercih edilir hale geliyor. Bu öngörüyle harekete geçen Anadolu Sigorta, 2021 yılından bu yana elektrikli ve hibrit araç sahiplerine özel olarak geliştirilen Elektrikli Araç Sigortası ürünü ile kasko sigortası kapsamına giren tüm risklere karşı güvence sunmanın yanı sıra Elektrik Motorlu Araç Klozu ile aracın bataryası için de poliçe kapsamında teminat sunuyor.

Kasko kapsamına giren tüm risklere karşı güvence 

“Elektrikli Araç Sigortası”nın Anadolu Sigorta’nın sürdürülebilir bakış açısının bir sonucu olarak oldukça erken dönemde hayata geçirildiğini belirten Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gören, “Özellikle son yıllarda sürdürülebilirlik anlayışı yükselirken gerek bireysel gerekse kurumsal bazda önemli bir dönüşüm hareketi başladı. Büyük kentsel alanlardaki başlıca emisyon kaynaklarından biri olan ulaşım sektörü de bu dönüşümün başlangıç noktalarından biri oldu. Anadolu Sigorta olarak kurumsal sürdürülebilir bakış açımız ve tüketici ihtiyaçlarını öngörebilme becerimizle 2021 yılında harekete geçerek “Elektrikli Araç Sigortası” ürünümüzü sigortalılarımızın kullanımına sunduk. Sayıları her geçen gün artan elektrikli ve hibrit araç sahiplerine kasko kapsamına giren tüm risklere karşı güvence sağlıyoruz” dedi.

Elektrikli araç pazarı hızla büyümeye devam ediyor

Elektrikli araç pazarının büyüme potansiyeline de değinen Gören, şöyle devam etti: “ABD’de 500 bin şarj noktasının kurulması ve 2030 yılına kadar elektrikli yeni araçlar için yüzde 50 oranına ulaşma gibi hedefler belirlendi. Ayrıca AB Komisyonu 2035 yılına kadar yeni araçlarda CO2 emisyon standardını sıfıra indirmeyi hedefledi. Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri 2030 yılına kadar yılda 3,5 milyon elektrikli otomobil satışına ulaşmayı hedefleyen yeni yatırımlarını duyurdu. Tüm bunlar bu alandaki büyüme potansiyelini ortaya koymaya yetiyor. Dünya trendlerine hızlı uyum sağlayan Türkiye otomobil pazarı da aynı şekilde büyük bir gelişim potansiyeline sahip. Türkiye’de 2020 yılı sonunda 24 bin 131 adet hibrit araç satılırken, 2021 yılı sonunda bu rakam 49 bin 493 adet oldu. Önümüzdeki dönem pazarın büyüme hızının daha da artacağı öngörülüyor.”

Elektrikli araç sahiplerine özel tasarlandı

Türkiye’de alanında öncü bir uygulamaya imza attıklarına değinerek “Elektrikli Araç Sigortası” hakkında bilgi veren Gören sözlerini şöyle sürdürdü: “Mevcut ve potansiyel müşterilerimizin ihtiyaçlarını göz önüne alarak hayata geçirdiğimiz “Elektrikli Araç Sigortası”, sigortalılarımıza özel teminat ve hizmetlerin yer aldığı bir ürün. Geçmiş uygulamalarda elektrikli araç grubu için bazı klozlar ekleyerek standart kasko poliçesi düzenlenmekteydi. Elektrikli Araç Sigortası ürünümüzün teminat kapsamı, Birleşik Kasko Sigortası ürünümüze benzer özellikler taşısa da elektrikli araç sahiplerine özel olarak tasarlanmış olması bakımından ayrıcalıklar sunuyor. Elektrikli Araç Sigortası’nı tercih eden müşterilerimize hasar anında daha iyi ve daha kapsamlı hizmet verebilmek için, özellikle büyük şehirlerde içerisinde elektrikli araç şarj istasyonları yer alan, elektrikli ve hibrit araçların onarımı konusunda gerekli temel eğitimi almış yüksek kalitede hizmet sağlayabilecek servis ağı oluşturduk. ‘Kaybetmek Yok’ ilkesi ile güven ilişkisini sağlamayı amaçlayan şirketimiz, güvenli bir sürüş deneyimini destekliyor”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.