Gençler kariyerlerine bir adım İLERİDE başlıyor

Gençler kariyerlerine bir adım İLERİDE başlıyor
18.01.2024
A+
A-

 

Shell Türkiye ve Bilim Virüsü iş birliğinde gençlerin gelişimine destek olmak ve yeni nesil yetkinliklerle geleceğe hazırlanmalarında rol almak üzere İLERİDE Programının ikinci dönemini başlattı. Üniversite 2. ve 3. sınıf öğrencilerine açık olan program için son başvuru tarihi 27 Ocak 2024.

 

100 yıldır Türkiye’nin gelişimine hizmet eden Shell’in Gençlik Sosyal Yatırım Programı İLERİDE için yeni dönem başvuru süreci başladı. Yeni nesil öğrenme girişimi Bilim Virüsü iş birliğinde hayata geçirilen İLERİDE Programı ile üniversitelerin 2. ve 3. sınıfında eğitim alan öğrenciler, yeni yüzyıl yetkinlikleri kazanıyor ve sosyal konularda inovatif çözümler üretmeye teşvik ediliyor. Program için son başvuru tarihi 27 Ocak olarak belirlendi.

 

Gençlerin iş dünyasına hazırlanmalarını desteklemek için tasarlanan program, Öğrenme Modülü, İş Simülasyonu ve Proje Üretme Modülü’nden oluşuyor. Programda katılımcılar, alanında uzman eğitmenlerle bir araya gelerek tasarım odaklı düşünme, yaratıcılık ve inovasyon, sunum ve hikayeleştirme, analitik düşünce, öğrenmeyi öğrenme, iletişim ve ekip çalışması, sürdürülebilirlik yetkinlikleri, dijital yetkinlikler olmak üzere sekiz farklı eğitimle        yeni yüzyıl yetkinlikleri kazanıyor. İş Simülasyonu ile iş hayatında yaşanan gerçek sorunlara çözüm üretme fırsatı buluyor.

Katılımcılar, Proje Üretme Modülü’nde ise ekipler oluşturarak Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan Erişilebilir ve Temiz Enerji, Eşitsizliklerin Azaltılması, Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar, Sorumlu Üretim ve Tüketim ile İklim Eylemi alanlarına dair kendi projelerini tasarlıyor. Program sonunda jürinin değerlendirmesiyle belirlenen üç proje, Shell Türkiye tarafından fonlanarak hayata geçirilecek. Ayrıca program sonunda katılımcılar arasından on genç, Shell Türkiye’de staj hakkı kazanacak.

 

“İLERİDE, Türkiye’nin geleceği için yeni nesil yetkinliklere yatırım yapıyor”

İLERİDE programı ile gençleri yeni yüzyıla hazırlanma yolculuklarında desteklediklerini belirten Shell Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü ve Shell&Turcas İcra Kurulu Üyesi Meltem Okyar Perdeci; “Ülkemizde genç neslin gelişim ve deneyim ihtiyaçlarında yanlarında olmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda dünyanın en uzun süredir devam eden ve en önemli öğrenci-inovasyon yarışmalarından Shell Eco-marathon’da Türkiye’nin dört bir yanından üniversite ve lise takımlarının temsili için çalışıyoruz. Teknoloji ile geleceğin çözümlerini tasarlamalarına ve uluslararası arenada deneyim kazanmalarına hizmet ediyoruz. Gençlerimizin dijitalleşme ve sürdürülebilirlik odağında 21. yüzyıl yetkinliklerini kazanabilmeleri içinse Cumhuriyetimizin 100. yılında İLERİDE programını başlattık. Shell’in Türkiye’deki faaliyetlerinin de 100. yılı olan 2023’te, İLERİDE’nin ilk döneminde 100 genç mezun oldu. Bu yıl da Gençlik Sosyal Yatırım Programımızın yoğun bir ilgi görmeye devam edeceğine ve ülkemizin geleceğine değer katacağına inanıyoruz” dedi.

Bilim Virüsü Kurucusu Şule Yücebıyık da “Gençler hızla değişen dünyada bir adım önde olmak için yeni beceriler ve iş hayatının içinden gerçek deneyimlere ihtiyaç duyuyor. Bunu sağlayan bir platform olarak tasarladığımız İLERİDE programı ile gençlerin yaratıcılıklarını ve yeteneklerini yetkinliklere dönüştürebilmelerini hedefliyoruz. İkinci yılında İLERİDE, gençlerin güçlü potansiyelini açığa çıkarmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Programa Kimler Katılabilir? 

  • Üniversite 2. sınıf ve 3. sınıf öğrencisi,
  • Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı önemseyen,
  • Bu amaçlardan SKA -7 Erişilebilir ve Temiz Enerji,  SKA – 10 Eşitsizliklerin Azaltılması, SKA – 11 Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar, SKA – 12 Sorumlu Üretim ve Tüketim, SKA – 13 İklim Eylemi alanlarında değişim yaratmayı hayal eden,
  • Öğrenmeye açık ve öğrendiğini paylaşmayı seven,
  • Çok yönlü bir dünya vatandaşı olmak isteyen,
  • Yeni yüzyıl yetkinliklerine sahip olmayı isteyen ve bunları iş dünyasında uygulamaya kararlı,
  • Kendi proje fikrini üretmeye veya proje geliştirmeye motive,
  • Öğrendiklerinden yola çıkarak içerik oluşturmaya meraklı,
  • Programa tam katılım taahhüt eden.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.