Goodyear Vector 4Seansons Gen-3’e ADAC’tan birincilik ödülü 

Goodyear Vector 4Seansons Gen-3’e ADAC’tan birincilik ödülü 
30.08.2024
A+
A-

Goodyear dört mevsim lastiği, ADAC1 tarafından ‘İyi’ olarak derecelendirilen ilk lastik oldu. 

 

Goodyear Vector 4Seasons Gen-3, ADAC tarafından gerçekleştirilen ve sonuçları açıklanan testlerde, 16 inç dört mevsim lastik testini kazanarak, bir ADAC lastik testinde ‘İyi’ derece alan ilk dört mevsim lastiği oldu.

 

Avrupa’nın en büyük otomobil birliği olan ADAC, Avusturya ve İsviçre’deki eş değer kuruluşlar olan ÖAMTC ve TCS ile işbirliği yaparak 16 farklı dört mevsim lastiğini test etti. Lastiklerin karlı, ıslak ve kuru şartlarda güvenlik ve çevresel denge açısından değerlendirildiği testlerde, 205/55 R16 ebadlı lastiklerin yer aldığı Volkswagen Golf modeli kullanıldı.

 

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Goodyear’ın dört mevsim lastiğini birinciliğe layık gören ADAC test uzmanları, lastiğin ‘herhangi bir alanda göze çarpan zayıflıkları’ olmayan ‘dengeli’1 bir lastik olduğunu belirtirken, ıslak ve kış koşullarındaki yollarda sağladığı iyi sonuçlara dikkat çekti. Yüksek verimlilik, düşük lastik aşınması ve ortalamanın üzerinde öngörülen kilometre performansı ile belirlenen iyi çevresel denge, elde edilen başarıyı perçinledi. Vector 4Seasons Gen-3, 67.000 km’ye ulaşarak kilometre performansı açısından testte en kötü performans gösteren adaydan yüzde 45,6 daha fazla performans sağladı.

 

Goodyear’ın prestijli testlerde sürekli takdir görmesinin, öncü teknolojilerini sürekli geliştirdiklerinin bir kanıtı olduğunu söyleyen Goodyear EMEA Bölge Teknoloji Direktörü Ben Glesener, “Vector 4Seasons Gen-3’ün ADAC’ın genel ‘İyi’ derecesini elde eden ilk dört mevsim lastiği olmasından ve kuru, ıslak ve karlı zeminlerde olağanüstü kilometre performansı ile yeteneklerinin altını çizmesinden özellikle gurur duyuyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.