İkinci el araç fiyatları yeni yıl ile birlikte yüzde 3 yükseldi

İkinci el araç fiyatları yeni yıl ile birlikte yüzde 3 yükseldi
19.02.2024
A+
A-

VavaCars’ın, her ay düzenli olarak yayımladığı VavaAI Fiyat Endeksi’nin Ocak 2024 sonuçlarına göre; geçtiğimiz Aralık ayında en düşük seviyeyi gören ikinci el araç fiyatları yeniden yükseliş dönemine girdi. İkinci el araç fiyatlarının 2023’ün tamamında enflasyon ve döviz artışına paralel bir yükselişle kapattığına işaret eden VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, “İkinci el araç fiyatları, Aralık ayında inebileceği en düşük seviyeye ulaştı. Yeni yıl ile birlikte fiyatlar Ocak ayında tekrar artışa geçerek yüzde 3 yükseldi. Önümüzdeki aylarda da fiyatların kur ve enflasyona paralele bir artış göstermesini bekliyoruz” dedi. 

 

Türkiye’nin lider online ikinci el araç platformu VavaCars, yapay zeka ile geliştirdiği VavaAI Fiyat Endeksi’nin Ocak 2024 sonuçlarını açıkladı. VavaCars’ın kamuya açık verilerinin analizini yaparak altıncı kez yayınladığı fiyat endeksine göre, Kasım 2023’te yüzde 2 gerileyen ve Aralık ayında duraklama dönemine girerek en düşük seviyeyi gören ikinci el araç fiyatları, yeni yılın ilk ayı ile birlikte yeniden yükselişe geçti.

 

Rapora göre ikinci el araç fiyatları Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 3 arttı. Endeks sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, 2023’ün son aylarındaki gerilemeye rağmen ikinci el araçların yılı enflasyon ve kur artışına paralel bir artışla kapatarak hem alıcılarına hem de satıcılarına kazandırdığını söyledi. Yeni yılda yapılan zamların yanı sıra kur ve enflasyon etkilerine paralel olarak fiyatların yeninden artış trendine girdiğini söyleyen Gözelekli, fiyatların giderek hızla yükseleceğini, bu nedenle Şubat ayının araç sahibi olmak isteyenler için avantajlı bir dönem olduğunu belirtti.

 

“İkinci el araç piyasası, 2024’te de fırsatlar sunmaya devam ediyor”

 

İkinci el araç fiyatlarındaki artışın yeni yılda da enflasyon ve kur artışının altına düşmeyeceğini söyleyen Serdıl Gözelekli, şunları söyledi: 2023 yılının tamamına baktığımızda; ikinci el araç fiyatları, kur ve enflasyon artışlarına benzer bir yükseliş gösterdi. Bu noktada yıl boyu etkisini sürdüren yüksek enflasyon ve kurdaki dalgalanmalar göz önüne alındığında, ikinci el araç piyasası hem alıcılar hem satıcılar için oldukça önemli avantajlar sundu. Fiyatlar, yeni yılda da enflasyon ve kur ile benzer şekilde hareket edecektir. İkinci el araç piyasası, 2024’te de fırsatlar sunmaya devam edecek. Yılın son günlerinde başlayan hareketlilik, yeni yılda artarak devam ediyor. Bu hareketlilik, VavaAI Fiyat Endeksi’nin yılın ilk ayındaki sonuçlarına da yansıdı. Tüketici talepleri doğrultusunda fiyatların yukarı doğru seyrinin devam etmesi bekleniyor. Bu nedenle aracını değiştirmek veya yeni bir araç almak isteyenler, içinde bulunduğumuz dönemi iyi değerlendirmeli.”

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.