Otomotivde güç ve teknolojinin adresi: Omega Pano

Otomotivde güç ve teknolojinin adresi: Omega Pano
28.08.2024
A+
A-

Omega Pano, otomotiv sektörü için sunduğu ürün ve çözümlerle dikkat çekiyor. Otomotiv firmaları için yüksek kaliteli elektrik panoları üreten Omega Pano, ana dağıtım panolarından kompanzasyon panolarına, MCC ve UPS panolarından senkronizasyon ve tali dağıtım panolarına kadar otomotiv sektörüne yönelik geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Elektrikli araçların pazardaki payının %8,3’e ulaşmasıyla birlikte, Omega Pano’nun sunduğu çözümler, otomotiv sektöründeki dönüşümde önemli bir rol oynuyor.

Endüstriyel otomasyon ve pano sektörünün öncü firmalarından Omega Pano, geliştirdiği ileri teknoloji çözümleriyle otomotiv sektöründe de öne çıkıyor. Sektördeki firmalar için yüksek kaliteli elektrik panoları üretimi yapan Omega Pano’nun ürün yelpazesi arasında ana dağıtım panoları, kompanzasyon panoları, MCC panoları, UPS panoları, senkronizasyon panoları ve tali dağıtım panoları yer alıyor. Tüm bu panolar, Omega Pano tarafından otomotiv sektörünün özel ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanıp, üretiliyor. Ayrıca Omega Pano, bu ürünlerin bakım ve revizyon hizmetlerini de sağlayarak, müşterilerine uzun vadeli ve sürdürülebilir çözümler sunuyor.

Panolar ileri düzey teknoloji ile tasarlanıyor

Omega Pano, Siemens partnerliğinin getirdiği güçlü bilgi birikimiyle panoların tasarımını en son teknolojik araçlarla gerçekleştiriyor. Panolar, Siemens’in Simaris Programı’nda tasarlanıyor, ardından AutoCAD ile görünüşleri çiziliyor ve üç hat çizimleri Eplan Programı ile tamamlanıyor. Bu ileri düzey teknoloji kullanımının yanı sıra her panoda yer alan QR kod entegrasyonu; müşterilerin projelere dair tüm verilere, revizelere ve ürünlerin katalog bilgilerine kolaylıkla ulaşmasını sağlıyor. PSS sistemi sayesinde ise müşteriler, ürünlerin imalat aşamalarını anlık olarak takip edebiliyor. Böylece üretim süreci şeffaflıkla izlenebilir hale geliyor.

Otomotiv sektörünü yakından tanıyan bir firma olan Omega Pano, sektörün ihtiyaçlarına uygun projeler geliştirerek, müşteri taleplerini ve beklentilerini en ince ayrıntısına kadar analiz ediyor ve optimum çözümler sunuyor. Şirketin sektördeki deneyimi ve yenilikçi yaklaşımı, otomotiv firmalarına rekabet avantajı sağlarken, firmanın otomotiv sektöründe güvenilir bir iş ortağı olarak konumlanmasına da katkıda bulunuyor.

“2024 yılının ilk yarısında satılan otomobillerin %8,3’ü elektrikliydi”

Giderek büyüyen otomotiv sektöründe teknolojik rekabetin de ön plana çıktığını belirten Omega Pano Genel Müdür Yardımcısı Gülcan Özçelik, otomotiv sektörünün geleceğine ilişkin şu öngörülerde bulundu: “2024 yılının ilk yarısında Türkiye’de satılan otomobillerin %8,3’ünü elektrikli araçlar oluşturdu. Bu dönemde toplamda 375 bin otomobil satılırken, bunların 31 bini elektrikliydi. Elektrikli araçların pazarda hızla yükselmesi, fosil yakıtlara olan bağımlılığın azalacağının da bir işareti olarak kabul ediliyor. Elektrikli araçların artan yaygınlığı ise şarj altyapısının gelişmesiyle birlikte destekleniyor. 2023 sonunda Türkiye genelinde şarj istasyonu sayısı 12 bini aşarak, her 9 elektrikli araca bir şarj istasyonu düşecek şekilde konumlandı. Bu durum, elektrikli araçların kullanımını daha pratik ve erişilebilir hale getirerek, benimsenmesini artırıyor.”

“Otomotivdeki dönüşüm, ulaşımda da köklü değişiklikler getirecek”

Otomotiv sektörünün teknolojik yenilikler ve sürdürülebilirlik odaklı değişimlerle büyük bir dönüşüm sürecinde olduğunu belirten Gülcan Özçelik, sözlerine şöyle devam etti: “Bu değişiklikler hem endüstri profesyonelleri hem de tüketiciler için heyecan verici fırsatlar sunacak. Teknolojinin ilerlemesiyle tamamen otonom araçlar daha yaygın hale gelecek. Bu durum ulaşım sektöründe de köklü değişikliklere yol açabilir. Araçlar, akıllı şehir altyapılarıyla daha fazla entegre olacak. Trafik yönetimi, park yeri bulma ve enerji optimizasyonu gibi alanlarda önemli gelişmeler bekleniyor.”

“Otomotiv sektöründeki köklü firmalarla çalışıyoruz”

Omega Pano olarak otomotiv sektöründeki en köklü firmalarla çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Gülcan Özçelik, “Mercedes, Ford Otosan ve TOGG iş birliği içerisinde olduğumuz firmalar arasında yer alıyor. Ayrıca, elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla birlikte, enerji altyapısına olan ihtiyaç da artıyor. Bu doğrultuda Zorlu Enerji ile gerçekleştirdiğimiz şarj istasyonu pano projeleri, firmamızın bu alandaki yetkinliğini ve çevre dostu enerji çözümlerine olan katkımızı ortaya koyuyor. Sürdürülebilirlik projeleri kapsamında, ekolojik uygulamaları teşvik etmek için farklı iş birlikleri de yapıyoruz. Ayrıca, yeni pazarlara girmek ve müşteri tabanını genişletmek için iş ortaklarımızla stratejik fikir alışverişi yaparak katma değerli hizmetlerimizi artırmayı hedefliyoruz. Bu iş birlikleri hem bizim hem de iş ortaklarımızın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlıyor” dedi.

“%100 dijital OSP sistemi ile üretim sürecinin tüm aşamaları izlenebiliyor”

Gülcan Özçelik son olarak şu ifadelere yer verdi: “Tüm bunlara ek olarak, OSP (Omega Smart Panel) ile müşterilerimize sunduğumuz benzersiz hizmeti de paylaşmak istiyorum. Müşterilerimiz bize bir sipariş verdiklerinde, onlara özel bir kullanıcı adı ve şifre tanımlıyoruz. Bu sayede, üretim sürecinin her aşamasını dijital olarak izleyebiliyorlar. %100 dijital ve uzaktan erişilebilir bu sistem, üretilen panolarla ilgili tüm detaylara ve hangi aşamada olduklarına dair yüzdesel bilgilere anında erişim sağlıyor. Böylece, müşterilerimiz projelerini güvenle takip edebiliyor ve süreçte tam kontrol sahibi olabiliyorlar.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.