Sürüş güvenliği mevsimine uygun lastik kullanımıyla başlar

Sürüş güvenliği mevsimine uygun lastik kullanımıyla başlar
31.10.2023
A+
A-

 

Araç sahiplerine bakım, muayene, araç yıkama, mini hasar onarımı, ekspertiz, akaryakıt ve lastik değişimi gibi hizmetler sunan Rabam, kış koşullarında yol ve sürüş güvenliğinin önemini vurguladı. Rabam Kurucusu R. Kaan Aydoğan, sadece karlı ve buzlu yol koşullarında değil hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü zamanlarda kış lastiği kullanımının gerekliliğine dikkat çekti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yönetmeliği gereğince, 1 Aralık 2023 itibarıyla tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ve otomobillerde kış lastiği kullanımı zorunlu hale geliyor. Özel otomobillerde ise kış lastiği kullanımı tavsiye olarak yer alıyor. Türkiye’nin ve dünyanın ilk yeni nesil araç uygulaması Rabam, sosyal sorumluluk bilinciyle; kış aylarında sürüş güvenliği için lastik ve araçla ilgili dikkat edilmesi gereken konuları ele alıyor.

“Sürüş güvenliği aracın lastiğinde başlar”

Havaların soğumasıyla birlikte meydana gelen hava muhalefetleriyle, yol ve sürüş güvenliğine daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Rabam Kurucusu R. Kaan Aydoğan, “Sürüş güvenliği, aracın yere temas ettiği nokta olan lastiklerden başlar. Doğru mevsimde doğru lastik kullanımı da araç güvenliğini sağlayan temel unsurların başında gelir. Bahar ve yaz aylarında kullandığımız standart yaz lastiklerinin performansı ağır kış şartlarında yeterli olmaz. Kar lastiği olarak da anılan kış lastiklerinin sadece kar yağarken kullanılan lastikler olmadığını belirtmek gerekir. Bilinenin aksine kış lastikleri yalnızca karlı ve buzlu yol koşullarında kullanılmak üzere değil,  sıcaklığın 7 derecenin altına düştüğü değişken hava ve yol koşullarında aracın dengeli ve güvenli hareket etmesini sağlamak için tasarlanmışlardır. Sıcak havalarda konforlu bir sürüş deneyimi sağlayan yaz lastikleri, soğuk havada sertleşir. Sürücüleri en çok zorlayan ıslak, çamurlu, kaygan, karlı, erimiş karlı ve buzlu zeminlerde kış lastiklerindeki özel karışım lastiğin sertleşmesini engelleyerek, güçlü çekiş, güvenli frenleme ve viraj alma özellikleriyle dengeli ve konforlu sürüş sağlar. Uzmanların özellikle bu kışın çok sert geçeceği yönündeki uyarılarını da dikkate alarak, tüm sürücülere zaman kaybetmeden mevsimine uygun lastik değişimi yapmalarını öneriyoruz ” dedi.

“Sürücülerin ihtiyaçlarını ön planda tutan lastik hizmetleri sunuyoruz”

Kış aylarında yaz lastiği kullanımı sorunuyla sık sık karşılaştıklarına değinen R. Kaan Aydoğan, Yağışlı ve soğuk havalarda yaz lastiği kullanımı fren mesafesini uzattığı için kazaya sebebiyet vererek sürücülerin can güvenliğini tehlikeye atabiliyor. Ayrıca lastiklerin mevsiminde uygun kullanılmaması, aşınmayı artırarak diş derinliklerini öngörülen süreden daha hızlı kaybolmasına sebebiyet veriyor. Biz de Rabam olarak, sürücülerin ihtiyaçlarını ön planda tutarak lastik değişimi ve lastik oteli hizmetlerimizle güvenli ve konforlu sürüş deneyimine katkı veriyoruz. Dileyen müşterilerimiz için adrese teslim vale seçeneği de sunarak verdiğimiz lastik değişimi hizmetimiz, uzman ekiplerimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Lastik oteli hizmetimiz sayesinde ise sürücüler lastiklerini mevsim dışında depolama konusunda endişe duymadan, Rabam’ın güvenli depolama alanlarında saklayabiliyorlar. Bu sayede lastiklerin uzun ömürlü olmasına ve dönemsel değişimlerde kolaylıkla erişilebilmesine imkan tanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.