Toprak Razgatlıoğlu yeni Pirelli arka lastikle rekora imza attı

Toprak Razgatlıoğlu yeni Pirelli arka lastikle rekora imza attı
13.08.2024
A+
A-

BMW pilotu Portimão’da Superpole Yarışını ve 2. Yarışı arkada SC0 geliştirme çözümüyle kazanırken art arda 13 zaferle bir rekora imza attı. Montella da WorldSSP’de iki yarış kazandı. 

Toprak Razgatlıoğlu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) Autodromo Internacional do Algarve’de gerçekleşen Pirelli Portekiz Etabında üç zafer elde etti. Cumartesi 1. Yarışı kazanan pilot Pazar günü her iki yarışın galibi oldu. BMW pilotu D0661 spesifikasyonlu SC0 geliştirme lastiğini arkada kullanarak tam potansiyelinden yararlanma konusunda en yetenekli kişi olduğunu kanıtladı. Hem Superpole Yarışında hem 2. Yarışta bu lastiği arkada, standart SC2’yi ise önde kullanarak galibiyete ulaşan Razgatlıoğlu art arda 13 WorldSBK yarışını kazanan ilk ve tek pilot olarak bir rekora imza attı.

WorldSSP’de 2. Yarışı Yari Montella (Barni Spark Racing Team – Ducati) kazandı. Cumartesi günü pole pozisyonda başlayarak kazandığı 1. Yarışta ön lastik olarak standart SC1 ve arka lastik olarak standart SC0’ı tercih eden İtalyan Ducati pilotu aynı lastik kombinasyonuyla aldığı 2. Yarışı ikinci sırada bitiren Stefano Manzi’nin (Pata Yamaha Ten Kate Racing) yaklaşık 6 saniye önünde tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.