Yeni CUPRA Formentor satışa sunuldu

Yeni CUPRA Formentor satışa sunuldu
14.08.2024
A+
A-

Tamamen yenilenen ön ve arka tasarımı, güncellenen motor seçenekleri, yenilenen iç tasarımı ve yeni donanım seçenekleriyle dikkatleri üzerine çeken yeni CUPRA Formentor; Ağustos ayı lansman dönemine özel 1.975.000 TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyatıyla tüm CUPRA Yetkili Satıcılarında!

Doğuş Otomotiv’in distribütörlük faaliyetlerini yürüttüğü CUPRA markasının İspanya – Martorell’deki merkezinde tasarlanan, geliştirilen ve üretilen CUPRA Formentor, büyük başarıya ulaşan selefinden aldığı bayrağı daha ileriye taşımaya geliyor. Şirketin en çok satan modeli olan ve aynı zamanda Avrupa’da en çok satılan kompakt CUV unvanını alan ‘2021 Red Dot Tasarım Ödüllü’ CUPRA Formentor, şimdi markanın konumunu daha da güçlendirmek için güncellendi.

 

Yeni CUPRA Formentor, köpekbalığı burnundan esinlenilen ön tasarımı, kaputa entegre bakır renkli CUPRA logosu, markanın imza niteliğindeki yenilenen üçgen formlu gündüz sürüş farları, yenilenen Matrix LED far tasarımı ve 3 boyut efektli ‘Infinite LED’ formundaki arka stoplara entegre edilen aydınlatmalı CUPRA logosuyla CUPRA’nın yeni tasarım dilinin DNA’sını ön plana çıkarıyor. İç tasarımda da kokpitte yenilenen 12,9” multimedya sistemi başta olmak üzere bir dizi tasarım ve donanım güncellemeleri dikkatleri çekiyor. İlk etapta 1.5 eTSI olarak adlandırılan hafif-hibrit (mHEV) teknolojisine sahip benzinli motor seçeneği satışa sunulurken; ilerleyen dönemlerde modelin farklı güç ve aktarma seçeneklerine sahip diğer versiyonları da tüketiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

 

İç mekân; orta konsol, kapı panelleri, dijital gösterge paneli ve yenilenen geri dönüştürülebilir koltuk döşemesi seçenekleriyle yeniden tasarlanarak daha yüksek bir kalite hissi sunuyor. Yenilenen soğutma fonksiyonlu 15W gücündeki kablosuz hızlı şarj ünitesi, alüminyum kaplamalı spor pedal seti, uydu (satellite) düğmelerine sahip yenilenen direksiyon simidinin yanı sıra temaları güncellenmiş 10,25” dijital gösterge paneli ve geliştirilmiş bir HMI (insan-makine arayüzü) ile sunulan aydınlatmalı ‘Touch Slider’ çubuğuna sahip 12,9” boyutundaki daha büyük bilgi-eğlence sistemi; modelin iç bölümünde öne çıkan özellikleri arasında.

 

Tamamen yenilenen 18” ve 19” boyutlarındaki jant tasarımları, mat siyah ağırlıklı gümüş gri veya bronz renklerle kombine edilerek modelin sportif tasarımını ön plana çıkarıyor. ‘Mat Magnetic Gri’, ‘Graphene Gri’, metalik ‘Magnetic Gri’, ‘Midnight Siyah’ ve ‘Buzul Beyazı’ gövde renklerine ilave olarak ‘Fiord Mavi’ ile VZ serilerine özel olarak sunulan ‘Mat Century Bronz’ ve ‘Mat Enceladus Gri’ seçenekleri renk paletine eklenmiş durumda.

 

Yeni Formentor, CUPRA donanımının yanı sıra sürüş dinamikleri ve konfor özelliklerini en üst seviyeye taşıyan ‘VZ-Line’ adlı yeni donanım seviyesi göze çarpıyor. Mat siyah/gümüş renginde alüminyum alaşımlı ‘ARTIC’ 19” jantlar, Matrix LED ön farlar, açılabilir panoramik cam tavan, subwoofer ile 390 Watt güce sahip yeni 12 hoparlörlü Sennheiser™ Premium Ses Sistemi, dinamik şasi kontrolü (DCC), adaptif hız sabitleyici (ACC), uzun far asistanı, ısıtmalı direksiyon simidi ve ısıtmalı ön koltuklar, koltuk kafalıklarında CUPRA logoları bulunan ‘Bucket’ tip koltuklar, siyah/mavi ‘Dinamica’ (nubuk) koltuk döşemeleri, elektrikli ayarlanabilir/hafızalı sürücü koltuğu ve yan aynalar özelliklerinin standart olarak sunulduğu ‘VZ-Line’ donanımı, müşterilere sıra dışı bir sürüş deneyimi sunuyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.